“Treballar la salut mental des de l’anonimat. En una conversa a tres bandes, analitzem el cas d’un periodista que ha patit un brot psicòtic i aconsegueix superar pors i prejudicis per trobar feina en un museu”. Aquest és el plantejament de l’article de Viaempresa que analitza el cas d’inserció laboral d’una persona que ha patit problemes de salut mental amb l’ajuda de Fundació DAU.

L’article repassa una conversa entre una persona amb problemes de salut mental que ha aconseguit inserir-se al mercat laboral, un tècnic de la Fundació DAU que l’ha acompanyat en el procés d’inserció i un directiu de Iliadas, l’empresa que l’ha contractat.

Les tres persones coincideixen en que la inserció laboral ha estat un èxit, ja que el treballador s’ha reincorporat al mercat laboral amb una feina cara al públic en un museu. La persona integrada agraeix tant la feina feta pel tècnic de DAU, que l’ha acompanyat al llarg de tot el procés d’inserció, ajudant-lo a superar les seves pors i millorar l’autoestima; com la de Iliadas, que li ha donat una oportunitat per a la seva inserció.

Tot i això el treballador afirma que l’estigma cap a persones que pateixen trastorns de salut mental és encara molt present a la nostra societat. El directiu de Iliadas afegeix que cal conèixer aquests casos per poder-los normalitzar. Segons l’OMS, 1 de cada 4 persones pateix o patirà un trastorn d’aquest tipus al llarg de la seva vida, de manera que cal treballar per trencar estereotips i estigma cap a aquestes persones.

Llegeix l’article complet aquí:  https://www.viaempresa.cat/empresa/salut-mental-trobar-feina_53882_102.html