[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]El Laboratori Fundació DAU ha estat una de les entitats escollides per a l’elaboració de l’informe “El mesurament de l’impacte social en l’àmbit empresarial” presentat en la Càtedra MANGO de Responsabilitat Social Corporativa de ESCI – UPF School of International Studies el passat gener.

L’objectiu de l’estudi és analitzar i comparar diferents metodologies de mesurament d’impacte social existents. En aquest cas, l’estudi revisa set metodologies que poden ajudar a les empreses a seleccionar el model que millor s’adapti a les seves necessitats, així com una sèrie de recomanacions generals per al mesurament de l’impacte social en l’àmbit empresarial.

En aquest context, el Laboratori Fundació DAU apareix com a exemple d’aplicació de la metodologia SROI (Social Return Of Investment), que s’aplica principalment en organitzacions del sector públic i social.

En el cas de DAU, el càlcul del SROI s’utilitza per mesurar l’impacte, en valor monetari, de la seva activitat social en relació amb les ajudes i donacions rebudes durant un període de temps concret. Es consideren diferents imports relacionats amb els impactes socials i econòmics de l’activitat de DAU, les aportacions públiques i privades, així com els impactes socioeconòmics que reben els treballadors i les seves famílies.

Finalment, la conclusió del càlcul del SROI demostra la tornada per cada euro invertit en el suport econòmic de la missió del Laboratori DAU. Per exemple, l’any 2013, exercici en el qual es fixa l’estudi, l’entitat va retornar a la societat 3,16€ d’impactes socials i econòmics lligats a la seva missió social.

Aquest indicador que no apareix en els comptes d’explotació ni en els balanços de les organitzacions, és especialment útil per mostrar amb valors econòmics i tangibles els resultats de les accions socials que generen aquest tipus d’organitzacions i a més a més demostra, que la donació a la Fundació DAU no pot entendre’s com una despesa sinó com una inversió que genera beneficis a la societat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]